אמונה

מה אומרת היהדות על חיי נצח בעולם הזה?

  • כ"א תמוז התשע"ו

שאלה

1. מה אומרת היהדות על היתכנותם של חיי נצח בעולם הזה, ומה היא תגיד לו אכן יצליחו ליצור חיי נצח באמצעות המדע? 2. מה אומרת היהדות על סייבורגים, כלומר שילוב של בני אדם עם טכנולוגיית מחשב?

תשובה

שלום וברכה,

ראה מאמר שבו דנתי באפשרות זו:

https://www.hidabroot.org/article/112577

מדענים מדברים על אפשרות להארכת חיים, אך לא לחיי נצח.

1. חיי נצח לא ייתכנו בעולם הזה, שכן העולם הוא חומרי ומוגבל, ונתון כל הזמן למחלות, לשינויים ותהפוכות (ברגע אחד יכול גל צונאמי או רעידת אדמה להחריב עיר שלמה עד היסוד, ולא להותיר ממנה זכר).  הכל בידיים של הקב"ה, והוא מחליט על התקדמות הרפואה, וגם על התקדמות המחלות וההגבלות של החומר.

2. סייבורג (או מחשב) אינו יכול להכיל אלא זכרונות בלבד. אך לא את הנשמה. האם מחשב שיצליח לחקות את תווי פניך בתלת-מימד ירגיש כמוך? כך גם מחשב משוכלל יותר שיצליח לחקות התנהגות אנושית - עדיין לא ירגיש רגשות, אלא ימשיך לפעול לפי תוכנה מובנית מראש.

מחשב הוא רק חומר. גם האדם מורכב מחומר (מוח האדם הוא המחשב המשוכלל ביקום),אלא שהאדם הוא יותר מרק מחשב, מאחר שיש בו נשמה רוחנית, שאינה רק חומר. ראה כאן הוכחה:

https://www.hidabroot.org/article/177210

בברכה,

דניאל בלס