מה ההבדלים בנטילות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לבקש ממך אם תוכל לעשות סדר בהבדלים בין הנטילות מתי בדיוק נוטלים 3 על כול יד ומתי לסרוגין כי הבנתי שיש מחלוקות אצל אשכנזים וספרדים לגבי זה ושאלה נוספת זה הברכה לפני הניגוב אחרי או שזה משתנה לפי הנטילה תודה מראש על התשובה ותשומת הלב

תשובה

שלום וברכה

בנטילה בבוקר נוטלים לסירוגין (ימין-שמאל ימין-שמאל) ובנטילה לאוכל אין נוטלים לסירוגין (3 פעמים יד ימין ואז 3 פעמים יד שמאל)

כמו כן יש להקפיד בנטילה לפני האוכל לנגב את הידיים לאחר ברכת הנטילה, בנטילת הבוקר אין חובה בניגוב.

בנטילת שחרית בדיעבד שאין כלי יש ליטול ידיים ללא כלי אולם לא כן בנטילה על הלחם שחובה ליטול רק עם כלי בלבד.

בהצלחה – בנימין שמואלי