שו"ת בין המצרים

צום:]

  • י"ח תמוז התשע"ו

שאלה

שלופ רב האם מותק בצום יז בתמוז רחצה או לשים קרמים? 2. למה בצום אומרים רק עננו לפני שומע תפיל ולא עננו לפני רפאנו? אפילו אם אני מתפללת בבית לבד אני צריכה להגיד רק עננו שלפני שומע תפילה? 3. כשיוצאת שבת אומרים ברוך המביל... עם שם המלכות או בלי? ואז אפשר להדליק לכבות אפילו אם עדין לא עשינו הבדלה? 4. צריך להגיד משהו אחרי הצום הזה? תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

1. מותר קרמים ומעיקר הדין מותר להתרחץ.

2. חז"ל לא תרינו ברכה נפרדת רק לחזן. היחיד יתכן שלא יצליח לצום ולכן לא תיקנו לו ברכה ואומר ענינו רק בתוך ברכת שומע תפילה.

3. בלי שם ומלכות וניתן לעשות כל מלאכה.

4. לא.