אמונה

ניסיון

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום! אני בן 26 כבר שנתיים + בתשובה, אך בזמן האחרון אני מרגיש שיצרי מתגבר עלי ולפתאום אני מרגיש שכל רגע צץ לי ניסיון חדש, אני מתפלל לה" שאני לא חפץ בשום ניסיון על מנת שלא אבוא לידי ביזיון, אני מרגיש שיצרי עומד לנצח אותי אני בקושי מחזיק מעמד, התפללתי לה" שישלח לי את זיווגי שתעזור לי להישמר מן החטא, אני לא יודע מה לעשות איך איך מנצחים במחלחמה התמידית הזאת, למה ה" לא עוזר לי?, הדבר האחרון שאני רוצה הוא לעבור על רצונו, אז למה הניסיון? האם יש דרך לנצח את היצר

תשובה

שלום וברכה

כל ניסיון מקדם אותך יותר לתכליתך ועיקר השכר מקבלים על התגברות בשעת ניסיון ולא על עמידה במצב סטטי.

על כן כל ניסיון שבא לידך מטרתו לעלות אותך בדרגה נוספת ביראת שמים ולהתעלות מעלה מעלה.

אל תתייאש!! הקב"ה נותך לך ניסיונות ותומך בך ביד ימינו שתתעלה ולא תיפול והבא לטהר מסייעים אותו.

בברכה - בנימין שמואלי