גילוח לגבר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, האם מותר ע´פ היהדות לגבר לגלח את שערות גופו? (חזה, שחי, רגליים, ערווה וכו"?)

תשובה

שלום וברכה

אסור לאיש לגלח את שערות בית השחי ומקום הערווה הואיל הוא סוג יפוי המיוחד לנשים, האיסור הוא מדרבנן, ויש מחמירים שהאיסור הוא מן התורה [תרגום יונתן דברים כב ה, ותוס` במס` יבמות מח א]. האיסור הוא בין על ידי תער ובין במספריים שהן כעין תער.

אולם במספריים שלא כעין תער, היינו שהמקום לא נשאר חלק לגמרי אחרי התספורת, יש מתירים. לגבי גילוח שערות משאר מקומות בגוף אין איסור אלא בתער ממש.

בהצלחה - מנשה ישראל