זוגיות

למה אני לבד?

  • י"ב תמוז התשע"ו

שאלה

אני ניסיתי שידוכים התחזקתי במצוות ולימוד תורה אני עושה חסד עם מי שאני יכול ובכל זאת אין לי שום התקדמות עם בניית בית בישראל כבר בגיל 23 התחלתי לשמוע שידוכים והיום אני כבר כמעט 30 יש לי תחושה שזה ככה ישאר לתמיד ואני מתחיל להשלים עם זה שאנשים מסביבי מוצאים את אושרם עם אשה וילדים ואני כמו על אי בודד רק משקיף אל היבשה בלי יכולת להגיע אליה זה נראה ממש קרוב אבל זה בלתי אפשרי לשחות אליה אמנם האי עם פירות ומים צוננים אבל ללא שום אדם אני לא מקנא בהם בכלל בדיוק הפוך כשאני רואה אנשים מאושרים אני נהיה מאושר ממש כאילו אני הוא בעל אותו אושר כבר כל כך התרגלתי ללבד שאני מדבר עם עצמי כל הזמן ואני דן עם עצמי על דברים שאני צריך לעשות רציתי לשאול אם מישהו השתדל להתחתן ולא עלה בידו והוא מת האם הוא יקבל שכר על הצער שעבר או שיקבל עונש שלא קיים מצוות פריה ורביה או בנוסח אחר האם מקימים מצוות פריה ורביה גם בהשתדלות או דווקא על ידי מעשה תודה רבה מראש יוסי

תשובה

שלום וברכה

א, חלילה להתייאש, ישועת ה' כהרף עין.

ב. אין על האדם אלא לעשות השתדלות ואינו מחויב להצליח בהשתדלות כי הזיווגים והילודה הם ביד ה'. אם אתה משתדל כראוי במציאת הזיווג אין מקום לעונש על כך שלא הצלחת לקיים את המצווה.

בבברכה למציאת זיווג הגון מהרה,