חברה והשקפה

מרצון הטוב להיטיב

  • ח' תמוז התשע"ו

שאלה

שלום רב לפי הבנתי , הקדוש ברוך הוא ברא את האדם כדי להיטיב אתו. מרצון הטוב להיטיב. אם כך , למה נברא רק אדם אחד? מדוע מלכתחילה לא נבראו יותר על מנת לעשות טוב לכמה שיותר? בברכה ותודה

תשובה

שלום וברכה

מתחילה הבריאה היה רצון הבורא שיפרו וירבו ויהיו בני אדם רבים וכמבואר בתרוה שה' בירך את אדם הראשון יפרבה וירבה וימלא את הארץ.

היסבה שלא נבראו מלכתחילה שני אנישם מבוארת בדברי חז"ל

ילקוט שמעוני תורה פרשת בראשית רמז טו

ויברא אלהים את האדם [א, כ"ז] לפיכך נברא האדם יחידי ללמדך שכל המאבד נפש אחת מישראל מעלה עליו כאלו איבד עולם מלא וכל המקיים נפש אחת מישראל מעלה עליו כאלו קיים עולם מלא ומפני שלום הבריות שלא יאמר אדם לחבירו אבא גדול מאביך ושלא יהו אפיקורסים אומרים שתי רשויות בשמים ולהגיד גדולתו של מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא שאדם טובע כמה מטבעות בחותם אחד כולן דומות זה לזה והקב"ה טובע כל אדם בחותמו של אדם הראשון ואין אחד דומה לחבירו ולפיכך צריך כל אחד לומר בשבילי נברא העולם. תניא אדם יחידי נברא מפני הצדיקים שלא יהו אומרים אנו בני צדיקים ורשעים בני רשעים. ד"א מפני המשפחות שלא יהו מתגרות זו בזו ומה עכשיו שנברא יחידי מתגרים אם נבראו שנים עאכ"ו, ד"א ומה עכשיו שנברא יחידי גוזלין וחומסין אם נבראו שנים עאכ"ו.