נשים

טבילה בחודש התשיעי של ההריון

  • ז' תמוז התשע"ו

שאלה

שלום, רציתי לשאול האם יש עניין לטבול במקווה בחודש תשיעי לפני הלידה? במידה וכן, האם צריך לעשות את ההכנות כמו שעושים לאחר השבעה ימים נקיים?? תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

הרבה נשים נוהגות לטבול במקווה בחודש התשיעי בלי ברכה, כי זוהי סגולה לילד להינצל מכל ראיות לא נכונות שראתה אימו בימי עיבורה. ואין צורך לעשות שום הכנות כמו חפיפה לפני טבילה זו.

מקורות: בספר נטעי גבריאל הלכות נדה חלק ג' (פרק נו סעיף יט) הביא סגולה זו מספר זכירה וספר סגולות ישראל, ושכן נתפשט בכמה קהילות, ושכן המנהג בעיר הקודש טבריה. ולעומת זאת הביא מספר בנה ביתך בשם האדמו"ר מסאטמר זצ"ל, ומהאדמו"ר מליובאוויטש זצ"ל בספר שערי הלכה ומנהג, שלא הייתה להם קבלה על מנהג זה. וע"ע בספר סגולות רבותינו (עמוד 264) בתשובת הגר"ח קניבסקי שליט"א שבירושלים נוהגין כן, בלי ברכה (ויעויין שם עוד לעניין האם יכולה לעשות טבילה זו בתשעת הימים).

ומש"כ שאין צורך לעשות שום הכנות וכו', יעויין נטעי גבריאל שם.

בברכה,

הלל מאירס