שבת

שלוש שאלות לגבי שבת

  • ו' תמוז התשע"ו

שאלה

שלום רב, א. האם ניתן להבדיל במוצש"ק כשרואים שלושה כוכבים, גם אם זה לפני הזמן המפורסם לגבי יציאת השבת? ב. האם ניתן להשתמש בכף מחוררת בשבת, להוצאת מאכל מסיר? ג. האם ניתן שהסעודה בשבת בבוקר (סעודה שנייה) תהיה חלבית ולא בשרית (ולא באופן קבוע)? כמובן, נאכל אותה עם לחם, והדבר יגרום לנו עונג, שהיא חלבית. בברכה ובתודה, הדס

תשובה

שלום וברכה

א. מותר להבדיל אבל אסור להדליק אש ואסור לעשות מלאכה עד הזמ המופיע בלוח.

ב. אם את לא מקפידה שלא יישארו גם נוזלים במאכל, מעיקר הדין מותר.

ג.מותר ויש להשתדל לאכול גם דג כדגומת טונה אם כי על פי קבלה מצווה לאכול בשר בסעודה זו.