חברה והשקפה

במה להתחזק בכדי לעצור את המגפה (המחלה הידועה ל"ע )

  • ה' תמוז התשע"ו

שאלה

ברצוני לשאול מה ניתן לומר לציבור להתחזק בכדי לעצור את המגפה הנוראה הזו ( מגיפה זו היא כלל עולמית ונפטרים ממנה כ-7 מליון איש בשנה - מנתוני משרד הבריאות העולמי) ? אני אומר להם שיתחזקו באמירת מאה ברכות בכל יום ובאופן הראוי ע"פ תקנתו של דוד המלך ע"ה , שגם בזמנו הייתה מגפה וע"י כך נעצרה . רק ששואלים אותי א"כ מדוע אין שום רב גדול שאומר להתחזק בזה ? מדגישים צניעות כשרות וכו' ועל כך אין לי מענה ברור אשמח לקבל תשובה

תשובה

שלום וברכה

א. אין לנו נביאים ואין מי שיאמר לנו מה הקב"ה מצפה מאיתנו ולכן אין לנו יכול להצביע על דבר מיוחד לתקן.

ב. יש מגדולי הדור שכתבו שאכן ההתחזקות במאה ברכות בכוונה מועילה מאוד להינצל ממחלה זו.