זוגיות

בנוגע לשידוכים/זיווג

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב! מאוד אשמח לשמוע את עצתך....אני חוזרת בתשובה וכמובן מאוד רוצה כבר למצוא את זיווגי ..הבעיה היא שאני מפחדת שאני אפספס אותו מאיזה סיבה ואחכ מי יודע כמה זמן אצטרך לחכות לסיבוב שני. אז ככה בזמן האחרון אני מקבלת הצעות מאנשים שרוצים להכיר לי בחורים.. הבעיה שרובם דתיים לא חזקים כלומר כיפה סרוגה ואני נוטה יותר לכיוון החרדי( למרות שאני לא שם אבל בדרך)הבאתי לבחור מספר טלפון ודיברנו אבל יש לי הרגשה שהרתעתי אותו כי אמרתי לו שאני רוצה דתי יותר חזק ולא כמוהוומאז הוא לא התקשר יותר .השאלה שלי יש מצב שפיספסתי בגלל מה שאמרתי ?ועוד דבר : ניפגשתי עם בחור חרדי אבל הוא לא מצא חן בעיניי והייתה רק פגישה אחת ..להפסיק להיפגש או להמשיך ..בבקשה כבוד הרב איך אני אדע לא לפספס את מה שהקב´ה שולח לי ???!!

תשובה

שלום וברכה

אין דבר רע יוצא מרצון טוב. חשוב מאוד לבנות בית על אדני הטהרה ובוודאי אין רצון הבורא שתינשאי למי שנחות ממך ברמה רוחנית ובוודאי לא תפסידי את זיווגך מכך שאת דורשת לעצמך את הרמה הרוחנית הגבוהה, חלילה לך לוותר על עניין זה, שבו תלוי כל הבית וכל הדורות הבאים.

על כן המשיכי לדרוש רמה רוחנית מתאימה לך, ובעז"ה בורא עולם יתן לך את זיווגך הראוי לך לפי שורש נשמתך ברמתך הרוחנית.

בהצלחה - בנימין שמואלי