נשים

לא מסתדר לי משהו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ידוע הדבר כמה היא הטעותת שחושבים הלא שומרים תורה ומצוות שמעמד האישה ביהדות הוא מקופח וידוע שאפשר ליראות בהרבה מקומות ולהוכיח ההפך שההשקפהה היא שהאישה היא ההפך שאין שום פיקוח רק צריכים להבין את הכתוב ולהבין את הבסיס שגבר ואישה הם שונים יפה הדבר וטוב הוא להשקפה ובאמת ניראה שמי שיחייה בהשקפה זו יחייה חיי תורה יותר טובים בהרבה יש לי ג. שאלות א.יש הטוענים ביהדות זרמים מסויימים שטוענים שלא ככה ? שהאישה היא פחותה שצריכים להתנהג בהתאם? ב. בשימחת תורה ההיתי בבני ברק ובכלל בכל מקום זה ככה השנשים משתכלות על הגברים והגברים רוקדים ושמחים הרי בחתונה יש הפרדה ובכיף הם רוקדות למה שבמשימחת תורה שיש הפרדה הם לא ירקדוו והאם זה לא חמור מידי ההלכות עד כדי כך שאישה קונה משהו ממוכר לא תחייך האישה חייה במצב שהיא כבולהה ביותר מדי דברים בחייה זה ניראה לעין לפחות פיקוח גדול ג. כתוב בפרשת בראשית משהו מוזר שאני בטוח שאני לא מבין אותו בגלל זה אני שואל פסוק כז ´ויברא אלוקים את האדם´ בעל הטורים שםם כותב זכר גימטריה ברכה נקיבה גימטריה בקללה נישמע ממש מפחיד ולא מובן שזאת ההשקפה שאנו שווים

תשובה

שלום וברכה

א. לא מוכר.

ב. הנשים לא רוקדות מאחר שספרי התורה מצויים אצל הגברים, להבדיל מחתונה שהכלה אצל הנשים.

ג. הכוונה היא שהאיש תפקידו הוא לקיים מצוות עשה, וללמוד תורה וכו', והאשה היא שומרת בעלה והילדים מחטא ועבירות.

אם לא האשה, האיש היה נכשל בעוונות ח"ו.

הצלחה וברכה;

יעקב משה