שאלה?.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני הכרתי מישהו מהעיר שלי יש לו 2 ילדים הוא אומר שהוא גרוש מאשתו(אני מכירה אותו כידיד לפני כן).. הוא היה גר לבד וכרגע הוא גר איתה בגלל חובות ועוד מעט יעבוד לגור לבדו הוא רוצה שנתחיל מין קשר ואמרתי לו אני לא מאמינה התגרשת , אפילו אם אתה לא איתה זה לא משנה לי אם אתה גרוש כבר מהרבנות אני אסכים הוא אומר שכן ויש לו תעודה והכל ואתמול אמרתי לו שאני רוצה שיראה לי אותה אמר שהוא יראה בהזדמנות והינו ביחד לא שכבנו חס וחלילה אבל כמעט זה קרה אני רוצה לדעת אם הוא משכנע אותי שהוא לא נשוי והוא כבר התגרש ויש לו תעודת גירושין האם יש עליי חטא? אמרתי לו אם אתה משקר לי העוון עלייך לא עליי הוא אומר אני לא יכניס אותך לצרות ולא לחטאים. עד שהוא לא יראה לי אני לא אהיה רגועה אלא אם כן אני אתקן את המעשה הזה אני לא רגועה!! עשיתי חטא??

תשובה

שלום וברכה

אסור לך להיות עימו גם אם הוא גרוש לגמרי וגם אם הוא לא גרוש.

כעת מאחר והוא חי עם זוגתו לשעבר הוא נחשב נשוי.

אסור לכל בת ישראל להיות עם גבר ללא שטבלה לאחר ספירת שבעה נקיים כדין ואיסורו איסור כרת, וכן אסור לחיות עם גבר ללא נישואין.

שמרי על עצמך והינשאי לאדם הגון ירא שמיים.

בהצלחה - בנימין שמואלי