נשים

צניעותת לא מושלמת?????

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1/האם מישהי שהולכת בצניעות חולצות 3/4 אבל ללא סגור עד כדי כך עד הצוואר וחצאיות מעל הברך או בברך בלי גרביונים האם יש לה שכר על זהה????.ומה עדיף שלא תלך בככלל בצניעות אם אין לה שכר על זההה 2/למה שאומרים את שם ה" יש בנות ששמות מיטפחת והם לא נשואות?האם זה החמרה

תשובה

שלום וברכה

כל  תוספת של צניעות מעלה את האישה לדרגות רוחניות גבוהות יותר ועל כל התקדמות לכיוונו של בורא עולם מקבלים שכר גדול גם אם עדיין לא זוכים לשלימות

חלילה לחשוב שאם אין לה את הכוחות כעת להיות מושלמת עדיף לפרוק עול אלא יש להתקדם עוד ועוד לצניעות ומצווה גוררת מצווה והקדושה של הצניעות תרבה את הכוח להוסיף עוד בצניעות ככל היכולת.

דעת הגר"ע יוסף שגם על בנות רווקות לכסות את ראשם בשעת ברכה כגברים שחובה עליהם לכסות את ראשם לכבוד ה בעת התפילה והברכה.

בברכה - בנימין שמואלי