חברה והשקפה

כיבוד אמא שחזרה בשאלה לא עלינו

  • כ"א סיון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. לאחרונה רץ בתקשורת הסיפור ההוא על חסידת גור לשעבר שחזרה בשאלה, והתאבדה היות ולטענתה "הוחרמה" ע"י בנותיה, מה שגרם לה צער רב. מה דעת תורה בנושא? האם מותר לנהוג כפי שנהגו משפחתה ? (אני בדין ודברים עם כמה אנשים...אני חושב שמי שלא מכבד את השם - איבד את הכבוד שילדיו צריכים לרכוש לו מגין כיבוד אב ואם. אחרים טוענים שאני טועה. מה דעת תורה בנושא? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

הכל תלוי בנסיבות וצריך להתייעץ עם רב המכיר את המקרה לפרטיו. פעמים רבות אכן אין ברירה אלא לנתק קשר לגמרי עם ההורה, בפרט אם הוא מנסה להוריד את שאר בני המשפחה מדרך ה'.

אני מניח שהמשפחה התייעצה עם גדולי ישראל ונהגה כפי שצריך בעניין זה.