חברה והשקפה

סבלו של איוב

  • כ"א סיון התשע"ו

שאלה

שלום לך כבוד הרב מהידע המועט שלי הבנתי שאיוב הוא גלגול של תרח והוא נאלץ לשלם על כך מחיר כבד שאלתי היא האם זה לא חוסר הגינות לשלם על משהו שמישהו אחר עשה? מה הוא אשם שהוא גלגול? הסבל שלו לא מוצדק הוא לא חטא בכלום בכלל זה בעייתי לסבול על משהו שמישהו אחר עשה חסר לנו חטאים משל עצמנו שאנחנו משלמים עליהם ביום יום. אם חטאתי אני בידיעה שמגיע לי עונש אבל למה אני צריכה לשלם על חטאים של אחרים? זאת שאלה שמטרידה אותי מאד ואני מקווה לקבל תשובה עניינית

תשובה

שלום וברכה
האדם אינו גוף, הגוף כשלעצמו הוא דומם.ואינו סובל מי שסובל זה הנפש של האדם.  כך גם לעניין החטא, מי שחוטא הוא הנפש ולא הגוף, הגוף אינו יכול לחטוא ולא יכול לזוז, הנפש היא הכוח המחיה של הגוף והיא החוטאת.
הנפש היא המתגלגלת שוב היא החוטאת והיא הנענשת ואין אלו שני אנשים אלא אותו אדם בדיוק שחטא ונענש.