נשים

שמירת עיניים לנשים

  • ז' סיון התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, הבנתי שכמו שלגבר יש חובה על שמירת העיניים גם לנשים. אבל מה היא כוללת בדיוק חוץ מדברים שבין הגבר לאישה.? אם גברים לובשים חולצות גופיה עם מכנסים קצרים עליי להשפיל את המבט? מה עם גברים שנוסעים באופנים ברחוב ללא חולצה וכו'? איך אפשר לדעת?

תשובה

שלום וברכה
אסור לאשה להביט בדברים של תועבה. כמו כן אשה שמביטה על גבר נאה בצורה של תאווה והשתוקקות גם זה בכלל האיסור.
אין איסור לאשה לראות גבר בבגדים קצרים וכדו'.