זמן קריאת שמע<>

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

סוף זמן קריאת שמע לפי אור החיים נכון להיום לפי הגרא היה 8 ן31 דקות ולפי כסא רחמים 8 32 דקות וקמתי קצת מאוחר ולא שמתי לב מתי צריך לקרוא ושקראתי את הקריאת שמע היה השעה בין 8 ו33 דקות ל8 34 דקות או 8 ו34 דקות האם קראתי בזמנה לכתחילה כי אולי לוקחים כמה דקות ספר ..האיזור הוא קרית גת.

תשובה

שלום וברכה

סוף זמן קריאת שמע בקרית גת היה בשעה 8:32.

לא לקוחים דקות ספר והזמן הואזמן סופי.

אולם יש דיעות שונות בענין זריחת החמה והנץ ועל כן יתכן שלפי דיעות מסויימות הזריחה התאחרה בכמה דקות ואיתה גם זמן קריאת שמע .

בהצלחה - בנימין שמואלי