שאל את הרב - כללי

ברכת כהנים ועוד שאלות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לצוות האתר המדהים! ישלי מס" שאלות אשמח אם תענו לי עליהם. 1.למה אסור להסתכל על הכהנים בברכת כהנים?אני חושבת שזה מאורע ממש מיוחד אז למה אסור להסתכל? 2.אנחנו גרים בבנין רב קומות ואין מזוזה בכניסה לבנין האם זה נורא? 3.האם מותר בשבת או ביו""ט להוציא חלונות מהמסגרת שלהם?(כמו לדוג" בעזרת נשים החלון חוסם את קול החזן האם מותר לשלוף את החלונות?) תודה רבה על מסירותכם הרבה לענות לכל אחד על שאלותיו! שאו ברכה מאת ה"!

תשובה

שלום וברכה

שולחן ערוך הרב אורח חיים סימן קכח

סעיף לו

בשעה שהכהנים מברכים העם לא יביטו בעם ולא יסיחו דעתם אלא יהיה עיניהם כלפי מטה כמי שעומד בתפלה בכוונה שהרי הם מתפללים שיברך הקדוש ברוך הוא את כל ישראל והעם המקבלים את הברכה גם כן יכוונו לברכה ויהיו פניהם נגד פני הכהנים מטעם שנתבאר למעלה ולא יסתכלו בהם שלא יסיחו דעתם וכל שכן שלא יסתכלו במקום אחר.

ולכן נהגו במקומות הרבה לשלשל הטלית של מצוה על פניהם וידיהם כדי שלא יוכלו להסתכל בעם ולא העם בהם לא בפניהם ולא בידיהם.

ובמדינות אלו נהגו שהכהנים משלשלין הטלית על פניהם כדי שלא יוכלו להסתכל לבד אבל ידיהם חוץ לטלית כדי שהם עצמן לא יוכלו להסתכל בידיהם ולא יבאו לידי היסח הדעת והעם משלשלין הטלית ג"כ על פניהם כדי שלא יוכלו להסתכל בידי הכהנים ומנהג זה יותר נכון להיות נשיאת כפי הכהנים גלוים ונראים ולא תהא טליתו חוצצת בין כפיהם להעם כי כן הוא משמעות הכתוב וישא אהרן את ידיו אל העם ויברכם שלא יהיה דבר חוצץ בינו לעם ולא אמרו אפילו מחיצה של ברזל אינה מפסקת בין ישראל לאביהם שבשמים כמו שיתבאר אלא כשיש צבור המתברכים מהכהנים בבית הכנסת אזי גם מי שהוא חוץ לבית הכנסת מתברך עמהם אלא שבדיעבד אין זה מעכב שהרי עיר שכולה כהנים כולם עו ל ים לדוכן כמו שיתבאר (אבל טלית שעל פני העם בטלה לגבי גופם כשאר מלבושיהם ואינה חוצצת).

ולא אסרו אלא להסתכל אבל ראיה בעלמא מותרת אך נוהגין ליזהר:

2. יש לשים מזוזה.

3.אסור.

 בברכה - בנימין שמואלי