אמונה

כיבוד הוריםֲ

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

היי אני חוזרת בתשובה ברוך ה" שנתיים וכיום אני בת 18 ההורים שלי בהתחלה לא היה אכפת להם שאני בשיעורי תורה וזה אז לאט לאט הם הרגישו שאני ´מתחרפנת´וששופים לי את המוח כיום אני נמצאת במצב שבו הם אינם מרשים לי להיות בסביבה חרדית אלה דתית ואני אישית עוד לא בחרתי אבל הבעיה הגדולה זה שהם אינן מרשים ללכת לשיעורי תורה והגרוע מכל זה שהם אינם מרשים לדבר עם הרבנית לי היהלפני שנה החלטתי שאני לא הולכת לצב אלא לשירות לאומי והם ממש התפעלו מכיוון שאני אדן די מורעל מילדות על הצבא אז השינוי הזה שבר את הכול והיה מריבה ענקית בו אבא שלי התעצבן וקילל את כל החרדים בייחוד את הרבנית שלי והם חייבו אותי לא לדבר איתם יותר ולא ללכת לשיעורי תורה יותר אני הפסקתי כודשיים וחזרתי להיות איתם בקשר וללכת לשיעורי תורה כי אמרו לי שמותר לשקר רק אם זה להתחזקות וכו" אימא גילתה שאני ממשיכה להיות עם הרבנית וכולן בקשר בכך שראתה באינטרנט את השיות היוצאות והנכנסות אבא גילה והוא ממש ממש התעצבן קילל הרביץ ועוד הפעם הם אינם בוטחים עבר כחצי שנה מאז המקרה ואני שוממרת בסוד שאני עם הרבנית שלי בקשר למרות שהיא ואני מדברות רק פעם בחודש ולא נעים לה שאני משקרת להורים ואני בקשר עם חברהומשקרת להורים לפעמים כשאני הולכת לשיעור כיום אני בשירות לאומי ולא כל כך בבית אבל אני חייבת למצוא פתרון מה לעשות עם המצב מה להגיד להם איך להגיד ?הרבנית הציעה שקודם אני ידבר עם אימא כי אימא ש\יותר מבינה וכו" אך אני מפחדת ולא יודעת מה לעשות כי אני יודעת מה שהם מרגישים הם אמרו לי שהם פוחדים לאבד אותי ושאני יתחרפן ואני יצא להם מהבית כי הם מכלילים את כל החרדים שיש ממה שהם רואים בטלוויזיה ושומעים מה אני עושה אני מפחדת מאוד שיהיה שוב את הבלגנים אני בטוחה שלעזוב ולהתרחק מהמשפחה שלי זו אינה אפשרות בכלל בשבילי מה אני עושה אני ישמח אם תענו לי בקרוב תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

על פי חוק בגיל זה את כבר יכולה לעשות את מה שבא לך ואין להורים שלך שליטה עלייך ומותר לך לדבר עם כל מי שאת מעוניינת.

כתבי מכתב לאבא ולאמא והסבירי להם את מה שאת החלטת בקשר לדבר הזה שהחלטת להיות שומרת מצוות בצורה סופית ומוחלטת ואת תהיי בקשר עם הרבנית כפי שאת מרגישה שזה נחוץ לך.

הסבירי בתחילת המכתב עד כמה את מעירכה את מסירותם ואת אהבתם ועד כמה הם עושים בשבילך הכול לטובתך ואת מבינה שגם התנגדותם ליהדות שלך באה כתוצאה מדאגה לטובתך אולם לדעתך הטוב ביותר הוא לקיים את מצוות ה´ ואת לא מתכוונת להשתנות וברור שאין כל סיבה לניתוק הינך לבין הורייך כתוצאה משמירת מצוות, ולהיפך את תכבדי אותם מאוד ותמיד תרצי בקרבתם ולא להפסידם, ועל כן את מתחננת של ילחמו איתך ויתנו לך להמשיך להיות קרובה איליהם ולנוה בעניין זה  כרצונך.

האריכי בדברים אלו כי יכלתך וה´ יהיה בעזרך.

בהצלחה ובהערכה רבה - בנימין שמואלי