אמונה

לעורר על איסור נידה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד הורי לצערי לא שומרים על טהרת המשפחה רח´ל... הם שומרים על הרבה מצוות כמו שבת , כשרות , תפילה וכו" אציין שאני אדם בוגר (מעל 20) . רציתי לדעת האם עלי לעורר אותם בעניין טהרת המשפחה ? קשה לי לעכל את העובדה שהם נכשלים באיסור כה חמור. אני מרגיש אחריות עצומה , בפרט שאין לשער עד כמה הנזק רח´ל הוא עצום כידוע ליודעי ח´ן ואיך אני יושב בצד בלי לומר דבר. מאידך זה עניין צנוע , ובפרט שאלה הורי , מה כדאי לעשות ? האם לשוחח עמם בנושא או שהוא רחום יכפר עוון ? מבקש עצתכם (אם יש הדרכה מדוייקת מה לומר) גמר חתימה טובה

תשובה

שלום וברכה

אם תוכל לעוררם בצרה מכובדת מה טוב ואם לאו יש לנסות ולהביא חומר הביתה על העניין וכולי תקווה שהדבר יביא לתוצאה הרצוייה.

אם אימך כבר בגיל המעבר ואין לה יותר מחזור כלל, טוב מאוד לשכנעה לטבול פעם אחת ובכך תחיה חיי היתר עד סוף חייה.

בברכה  -בנימין שמואלי