אמונה

מריבה עם חמות בראש השנה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, ברצוני לשתף אותך במקרה מצער שקרה לי בראש השנה ולשאול לעצתך.אני נשואה חמש שנים עם שלושה ילדים, הקטן בן שלושה שבועות. אני גרה בבית בשטח של חמי וחמותי. מערכת היחסים שלי איתם ידעה עליות ומורדות. אציין כי הם אנשים טובים שעוזרים לי הרבה ואני מוקירה אותם על כך אך יש ביננו חילוקי דעות עמוקים והבדלי גישות בחיים בכלל, דבר זה מקשה מאוד על התקשורת ביננו. מעבר לזה יש בעיות נוספות עם אחות של בעלי והאינטרקציה המשפחתית בכלל, אם אני מתווכחת עם חמותי לאחר מכן אני סובלת מצד אחיות של בעלי פרצופים וחוסר יחס וכו....מה שמפריע לי זה העובדה שביום ראש השנה התפרצתי על חמותי ועל גיסתי בגלל מריבה של הילדים ביניהם...לאחר שתקופה ארוכה אני שומרת הרבה דברים שהפריעו לי בלב...עזבתי את המקום בכעס רב וצער עמוק...התעמתתי עם בעלי ונאמרו מצידי דברים קשים על אמא שלו ועל משפחתן...מותי באה לקרא לי לשולחן בטענה שזה חג וגם בה הטחתי דברים קשים...פשוט לא שלטתי בעצמי ועל זה אני כועסת מאוד על עצמי...הבעיה שלי היא שנמאס לי כל הזמן להיות זאת שרודפת שלום ומחפשת פיוס כפי שהיה עד היום...אני מאמינה בצידקת דרכי ובעובדה שהם התנהגו לא בסדר מולי ומול הילדים שלי וכלפי בעליאך יחד עם זאת כואב לי שהתפרצתי כך ועוד בראש השנה, אני אדם מאמין מאוד...וזה חורה לי..אך אני מעדיפה לא לדבר איתם על מנת לא להגיע למצבים כאלה שוב...מה עלי לעשות...בבקשב עזור לי אני אחרי לידה במצב נפשי ירוד עקב המצב...אני מאוד מחמירה עם עצמי...בבקשה שמור על פרטי חסויים!

תשובה

שלום וברכה

כבר חלף כמעט חודש ובוודאי התפייסתם שוב ומתי שקשה לך לשתוק, זכרי את מאמר חז"ל "אין העולם עומד אלא על הבולם פיו בשת מריבה ואין השתיקה אות לחולשה אלא אות לגבורה וכמאמר חז"ל איזה גיבור הכובש את יצרו ואין יצר גדול יותר מלעמוד כביכול על כבודך.

בהצלחה - בימין שמואלי