חברה והשקפה

שאלה אישיתX

  • א' אייר התשע"ו

שאלה

אני חוזר בתשובה. ובעבר כשגדלתי סביבה חילונית לא הייתי מודע לגודל העבירה של זרע לבטלה. כעת, ברוך השם, כשהתחתנתי, אני ואשתי שומרים הלכות נידה. לעיתים יש לנו נפילות של חיבוקים ונשיקות כשהיא בתוך השבעה ימים נקיים (חשוב לציין ששנינו לא מגיעים לסיפוק מיני). רציתי לדעת מה יותר חמור. זרע לבטלה כשאני עם עצמי וע"י כך לא גורם לאשתי לחטוא. או מינימום נפילה אחת כשאנחנו ביחד, ששוב חשוב לי לציין שאנו לא מגיעים לסיפוק-נטו חיבוקים ונשיקות. סליחה על התיאורים ומקווה בעזרת השם לשאול את הרב שאלות בנושאי גמרא.

תשובה

שלום וברכה

הישמר והיזהר כלכל יכלתך לבלתי נפול כלל בשום חטא מהחטאים שמנית. תתפלל לבורא עולם ותשתדל ותתאמץ וה' יהיה בעזרך שתוכל לעמוד בניסיון.

במקרה שהיצר תקף אותך ואתה לא יכול לעמוד בשום אופן בניסיון עדיף לחטוא בחטא זרע לבטלה מאשר בחטא הנגיעה.

ה' יהי בעזרך שתישמר מאוד מכל חטא ועוון אמן.