חברה והשקפה

שתי שאלות קטנות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1)בתנ´ך רשום הרבה דברים כגון:מגדלי התאומים,מלחמות,יגאל רמון,רצח רבין וכו" אם הסיבה שבשבילה האנשים האלה קיבלו את החיים זה לרצוח הם אשמים בזה? וגם זה אומר שאין להם בחירה חופשית לא? כי כבר ידעו מה הם יעשו ולא משנה מה הם יגעו למצב הזה אז זה אומר שאין להם בחירה חופשית 2)ה" יתברך יכול לעשות הכל. אז למה הוא ברא את העולם בשישה ימים ולא פשוט כך בשניה אחת? ולמה דווקא בשישה ימים? ולא ב9,3 או משהו אחר למה דווקא זה? ואם אפשר לענות על זה מהר כי אני מחכה לתשובה תודה בן( :

תשובה

שלום וברכה

כל הדברים היו יכולים להתרחש אחרת.

למשל שכדור רובה היה נפלט מאקדחו של עמיר וריבןן היה נרצח או לא נרצח, וכל האפשרויות טמונות בתורה והכול בבחירת האדם.

2. חז"ל מסבירים על פי הפשט  שהמטרה היתה לתת שכר טוב לצדיקים שמקיימים את העולם שנברא בפרק זמון רואך כל כך.

עפ"י הקבלה הדברים מבוארים בהרחבה שכל יום היא ביראה בפי עצמה ביום ראשון "חסד" ביום שי "גבורה" וכו´, וכך כל שבע המידות.

בברכה - בנימין שמואלי