אמונה

לאכול בחו´ל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד כבוד הרב שלום רב, אני וחברה (בנות 21) מתעתדות לטוס לטיול בן חצי שנה לערך לאמריקה. אנחנו מתחילות את הטיול בע´ה בסן פרנסיסקו, נשהה תקופה קצרה בארה´ב ומשם נעבור לדרום אמריקה- ארגנטינה, ברזיל, אורגוואי, צ"ילה, פרו ועוד.. רצינו לדעת מה עלינו לעשות בדבר המזון, איזה אוכל עלינו לאכול ומה קורה כאשר אין מקומות כשרים בסביבה, במיוחד במקומות בהם אין אוכ" יהודית. אם בארץ באיזור המרכז והשרון קשה למצוא כיום מסעדות כשרות, קל וחומר שנתקשה למצוא מקומות כאלו באזורים בהם נטייל. אפילו בסן פרנסיסקו שהיא עיר מפותחת עם אוכ" יהודית, כמעט ואין מסעדות או סופרים כשרים. ברצוננו לדעת מה לעשות עם הבשר- שלא ניתן לדעת בוודאות כיצד נשחט, עם בצקים- שלאו דווקא עברו הפרשת חלה ועם שאר מוצרים שכביכול ´אין עימם בעיה´, אך לא מודבקת עליהם מדבקת ´כשר´. ברור לנו כי לא נוכל לקחת מהארץ בשרים ומוצרי מזון מסיבות רבות. והיינו רוצות לדעת מהי האלטרנטיבה הנוספת. תודה מראש, קרן ונטלי.

תשובה

שלום וברכה

אסור לאכול בשום מקום בשר לא כשר ללא כל דרך היתר.

במקום שאין מאפיה יהודית מותר לקנות  לחם רגיל גם ללא הכשר.

לחמים מיוחדים אסור.

ולכתחילה עדיף לקנות אופה לחם ולעשות לחם לבד.

פסטות פשוטות מותרות.

כל הפירות והירקות מותרים.

אם אינכם מקפידים על הימנעות מחלב עכו"ם אפשר להקל ולשתות חלב ומוצרי חלב פשוטים כגבינות פשוטות ויוגורט פשוט.

גבינה צהובה אסורה.

אסור לאכול דברים שבשולו ע"י נכרי, אלא אם כן ראוי לאכול אותם חי.

שתיה: מים וסודה קוקה קולה ספרייט וכן בירה מותרת בכל מקום.

אני ממליץ מאוד להצטייד ברשימת בתי חב"ד בכל האיזורים >וכך תוכלי לאכול בכל יום אוכל כשר ומזין.

אשמח לייעץ לכם עוד.

נסיעה טובה - בנימין שמואלי