אמונה

בלבול בכל מלמדי הקבלה לימניהם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כיום יש המון מלמדי קבלה בכל מקום פתחו אתרים ,אולמות,חוגים,וכו... אני מכירה את המרכז לקבלה של שרגא ברג,הרב לייטמן,ועוד כהנה וכהנה כשאני שומעת את דבריהם כולם מסבירים על תיקון המדות,הסתכלות פנימית,אהבה,הרצון להיות אחד,ואומרים שאין קשר לדת .הדת מביאה פרוד וכו..אני מאוד מבולבלת מה באמת נכון איזה קבלה נכונה מי דובר אמת האם יש קשר לדת בקיצר חופרים לנו ומבלבלים אותנו ואיננו יודעים במה להאמין אנא התייחסותך אם אפשר לעשות סדר בדברים. תודה אילנה.

תשובה

שלום וברכה

כל מרכזי הקבלה למיניהם הם דוברי שקרים וחלילה להיסחף אחריהם הדבר חמור ביותר דברים אלו הם נגד הדברים שנאמרו בסיני ששם נצוינו לקיים מצוות ולשמור את דברי ה´.

הקבלה תבוא רק לאחר לימוד התורה וקיום המצוות שהיא רצון הבורא ולא להיסחף אחרי דברי הבל חמורים אלו.

הדבר היחיד האמיתי הם המצוות שניתנו לנו מבורא עולם.

וכל הטוען אחרת כופר בתורת משה.

בברכה  -בנימין שמואלי