חגים ומועדי השנה

האם מותר לקנות ספרי קודש בספירת העומר?

  • כ"ח ניסן התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי כמה שאלות:

1. האם מותר לקנות בגדים חדשים (בשביל ימי החול) בימי ספירת העומר?

2. האם מותר לקנות טלית קטנה חדשה בימי ספירת העומר?

3. האם מותר לקנות ספרי לימוד קודש חדשים בימי ספירת העומר?

4. האם יש איזשהו היתר להסתפר בימי ספירת העומר? (אולי יש היתר לכבוד שבת קודש?)

תודה רבה מראש כבוד הרב. שבת שלום.

תשובה

שלום רב,

1. מעיקר הדין מותר ללבוש בגדים חדשים בספירת העומר, ומכל מקום טוב לחוש ממידת חסידות שלא לחדש בגדים שמברכים עליהם שהחיינו. וכשיש צורך, אם אפשר יש להדר ללבוש הבגד החדש בשבת, ויברך עליו שהחיינו (ראה ספר אשרי האיש חלק ג' פרק סה סעיף יב, וספר חזון עובדיה יום טוב עמודים רנט-רסא).

2-3. מותר.

4. אין היתר להסתפר בספירת העומר לכבוד שבת.

בברכה,

הלל מאירס