שאל את הרב - כללי

מקומן של לוחות הברית כיום

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי לדעת היכן נימצאות לוחות הברית כיום ובכלל כל כלי בית המקדש כמו המנורה, ארון ברית ה" וכו.. האם מקומן ידוע?

תשובה

שלום

הלוחות שהכניס משה בארון הברית, נשארו שם ולא הוצאו משם לעולמים. יאשיהו המלך כשהתבשר על החורבן הקרב ובא, ציווה לכהני בית המקדש לגנוז את הארון ומה שבתוכו, [וכן מה שהיה סביביו כמו, מטה אהרן, צנצנת המן, ועוד], בתוך המנהרות המוסתרות שהכין שלמה מתחת לקודש הקדשים, וכך סיכם את העניין ברמב"ם (הלכות בית הבחירה פרק ד) "אבן היתה בקודש הקדשים במערבו שעליה היה הארון מונח, ולפניו צנצנת המן ומטה אהרן, ובעת שבנה שלמה את הבית וידע שסופו ליחרב בנה בו מקום לגנוז בו הארון למטה במטמוניות עמוקות ועקלקלות, ויאשיהו המלך צוה וגנזו במקום שבנה שלמה שנאמר ויאמר ללוים המבינים לכל ישראל הקדושים ליי` תנו את ארון הקדש בבית אשר בנה שלמה בן דויד מלך ישראל אין לכם משא בכתף עתה עבדו את י"י אלהיכם וגו`, ונגנז עמו מטה אהרן והצנצנת ושמן המשחה וכל אלו לא חזרו בבית שני".

אף אם יוסיפו המוסלמים לחפור בהר הבית, הם לא יצליחו לגלות לעולם את ארון הברית ולוחות הברית, שהיה דבר אלוקי, שמימי, וניסי לחלוטין, [בדרך הטבע אי אפשר לארבע בני אדם משקל של הלוחות שהיו סלעים ענקיים במשקל של טונות, והארון היה נושא את נושאיו כידוע. הארון יתגלה עם מה שבתוכו רק לעת קץ כאשר יעלה רצון מאת הבורא לגאול אותנו גאולת עולמים במהרה.

לדעה נוספת בהצלחה -מנשה ישראל

מידע נוסף בנושא לוחות הברית:

לוחות הברית - 10 עובדות מפתיעות

הרב זמיר כהן - כיצד נראו לוחות הברית? צפו