תפילה וברכות

תפילה ונט´י

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, 1. האם אחרי שנוטלים ידיים בבוקר, צריך לנגב אותן לפני ששוטפים את הפנים במים? 2. אדם ששוטף ידיים בסבון אחרי השירותים, האם הוא צריך לנגב אותן לפני שהוא נוטל ידיים? ומה הדין לגבי נטילה לפני הסעודה- האם הידיים צריכות להיות יבשות לפני הנטילה או שאפשר לטול אותן כשהן רטובות? 3. האם אפשר להתפלל בחדר שינה שיש בו מיטות ונעלי בית? 4. איש שקורא קריאת שמע אחרי שעבר זמן המג´א אבל עדיין לא עבר זמן הגר´א, האם הוא יוצא יד´ח של ק´ש לכתחילה או רק בדיעבד? 5. כידוע בזמן אמירת ´ברוך שאמר´ צריך לעמוד. השאלה היא האם צריך להמשיך לעמוד כשאומרים ´מזמור לתודה´ ו´יהי כבוד´ או שצריך לשבת? 6. האם בזמן אמירת ´ישתבח´ (אחרי שירת הים) צריך לעמוד? 7. האם זה נכון שבתפילת שחרית כשאומרים ´תהילות לקל עליון´ צריך לעמוד ולפסוע 3 צעדים אחורה, להמשיך לקרוא ואח´כ תוך כדי אמירת המילים ´ברוך אתה ה" גאל ישראל´ לפסוע 3 צעדים קדימה, ואז כשהרגליים צמודות לומר ´ה" שפתיי תפתח´? שמעתי פעם שאין לומר ´ה" שפתי תפתח´ תוך כדי פסיעת צעדים אחורה וקדימה. 8. ומה בנוגע לתפילת מנחה- האם זה נכון שיש לצעוד 3 צעדים אחורה וקדימה מבלי לומר כלום ורק אח´כ כשהרגליים צמודות לומר ´ה" שפתיי תפתח´? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אם נוטלים ידים שלוש  שפעמים יש להקפיד על כך לכתחילה.

אם נוטלים פעם רביעית אין להקפיד.

2. אין צורך לנגב לפני נטילה שלאחר השירותים.

יש להקפיד לכתחילה לנגב את הידיים לפני נטילת ידיים לאוכל.

3. מותר, אם יש בו ריח טוב.

4. מעיקר הדין יוצא ידי חובתו, אולם ראוי להקפיד על הזמן הראשון .

5. יש לעמוד עד לאחר אמירת מזמור לתודה.

6. יש לעמוד.

7.  אכן אין לומר את ה´ שפתי תפתח באמצע הפסיעות, אלא ברגליים ישרות.

8. נכון בהחלט.

בברכה - בנימין שמואלי