נזק שילדה בת 12 עשתה לחפץ של חברה האם על ההורה לשלם?

  • כ"ו ניסן התשע"ו

שאלה

ביתי, וחברתה היו בארוע, החברה הרשתה לביתי לשחק בפלאפון שלה ואז נפל מידיה ונגרם נזק, האם טוענת שאני צריכה להשתתף בעלות התיקון. האם אני צריכה? וגם איך מבחינה חינוכית, מה המסר לילדה שלי. תודה הדסה כהן

תשובה

שלום וברכה

הלכתית אין לך ככל חובה לשלם את נזקי הבת, הבת עצמה חייבת לשלם. כרגע אין לה ואי אפשר לתבוע ממנה. אולם מאחר והבת כנראה חייבת לשלם את הנזק מצווה שתסייעי לה בזה ותתני לבת את הכסף לשלם את החוב כדי שלא תצטרך לזכור את החוב למשך שנים רבות עד שיהיה לה כסף פרטי.