האם יש איסור לגעת בטלפון לא כשר?

  • כ"ו ניסן התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, רציתי לשאול שאלה בשביל חברה חברה שלי ממשפחה חוזרת בתשובה ההורים שלה גרושים. האבא והאח חילונים והאמא ושתי הבנות חזרו בתשובה היא מאוד חזקה בדרך שלה, לומדת בסמינר חרדי וכו' היא מאמינה שטלפון לא כשר זה דבר טמא מיסודו של יהרג ואל יעבור. היא שמעה הרצאה פעם של רב שאמר שאסור אפילו לגעת בטלפון לא כשר מכורח המציאות שבה היא נמצאת יש סביבה הרבה טלפונים לא כשרים (גם לאמא שלה יש טלפון לא כשר) והיא לא מסכימה לגעת בטלפון גם אם האמא מבקשת ממנה להביא לה את הטלפון מהסלון או שאבא שלה מבקש ממנה לצלם את האחיינית. היא מאמינה שהיא עושה מצווה בזה שהיא מסרבת ויוצרת בכך מצבים מאוד לא נעימים מול ההורים שלה היא אף פעם לא באמת שאלה מישהו בעל סמכות רבנית אם יש איסור כזה ואם היא עוברת עברה בזה שהיא נוגעת בטלפון אשמח לתשובה בעניין בתודה חני

תשובה

שלום וברכה

אשריה ואשרי חלקה שזכתה לשוב בתשובה שלימה ולהיות יראת ה' המקפידה על קלה כבחמורה.

בעניין הטלפון אין לה לנהוג כך. כאשר אמא מבקשת את הטלפון שלה עליה לתת לה את הטלפון ואין בזה כל איסור נגיעה ואסור לה להחמיר על עצמה בדבר הזה, כיבוד אם חשוב יותר מהקפדה שלא לגעת במכשיר כזה או אחר.

בהצלחה,