נשים

באיזה סיבה מותר לאישה גרושה להוריד את הכיסיוי ראש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום שמי הודיה הייתי נשואה חודשיים וכעת אני מתגרשת לא משנה עכשיו הסיבה . אך רציתי לשאול האם זה נכון שאשה שלא נכנסה להריון מבעלה מותר לה להוריד את הכיסוי ראש???? בכ´א זה עדיף השיער הטיבעי של האישה מאשר כל הפאות שהרבנים מתירים... אשמח אם אקבל תשובה בהקדם

תשובה

שלום וברכה

גרושה חייבת מדרבנן בכיסוי ראש, אולם הגאון רבי משה פיינשטיין זצ"ל התיר לצורך גדול כגון לצורך פרנסה, שהגרושה תוכל ללכת ללא כיסוי ראש.

וברור שאני מסתייג לחלוטין מהקביעה שלך שהשיער הטבעי עדיף על פיאות שהרבה פוסקים מגדירים ככיסוי ראש כשר.

אנו אמורים לשמוע לדעת תורה ואם הם מורים [לאשכנזים, וחלק מורים כך גם לספרדים] שהפיאה נחשבת לכיסוי ראש עלינו לקבל את דעתם גם אם זה לא מסתדר ומובן לנו.

שנה טובה - מנשה ישראל