נשים

טבילה בליל שבת כיצד לנהוג

  • כ"ה ניסן התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, 1. איך ראוי לנהוג שקמים בבוקר ומתלבשים. האם להתלבש ליד המיטה או להיכנס למקלחת ושם להתלבש? 2. האם ראוי להעניק לילד שני שמות או להעדיף שם אחד בלבד? 3. מה הנהגת האישה כאשר צריכה לטבול בליל שבת? מתי לטבול? בין השמשות? צאת הכוכבים? מים חמים/פושרים? כל ההכנות מתי להתחיל אותם ממה להיזהר לאחר הטבילה שכבר נכנסה שבת? מתי תדליק נרות וכו....

תשובה

שלום וברכה

1. יש עדיפות להתלבש במקלחת אולם אין זה חובה.

2. ניתן לתת שני שמות ללא כל חשש. רבים מגדולי ישראל נקראו בשני שמות.

3. הספרדים טובלים בבין השמשות והאשכנזים בלילה. בכל מקרה המקוה יהי חם ונעים ואת כל ההכנות עושים לפני הדלקת הנרות ונזהרים מאוד שלא לשכוח כלום ולא לגעת בדברים שיכולים ללכלך.

הדלקת הנרות תהיה לאחר ההכנות לפני הטבילה.

לפני הטבילה תעיין בגופה יפה שלא תישאר שום חציצה בגופה.