נטילת ידיים בבוקר<<<

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב החלטתי ב´ה לנסות וליתחזק בעניין נטילת הידיים ליד המיטה בבוקר ולכן עלו לי מספר שאלות: 1 האם העמדת הקערה והנטלה ליד המיטה זו הלכה או הידור בהלכה ? 2 כאשר אני קמה מהמיטה אין לי נעליים לנעול לידי מאחר ואיני מכניסה נעליים לחדר השינה ולכן אני מבצעת את הנטילה יחפה, אך יש לציין שיש לי שטיח בקיר לקיר בחדר, האם זה בסדר ? 3 את המים שנשפכו בעקבות הנטילה לתוך הקערה, האם חייבים מיד אחרי נטילת הבוקר לזרוק לכיור או שאני יכולה קודם להתפנות ולשטוף פנים ואז לזרוקם? 4 את המים אני שופכת לתוך הכיור שבאמבטיה, מדובר בחדר אמבטיה בלבד ללא שירותים, זה בסדר? 5 האם יש צורך לשטוף את הקערה עם סבון או מספיק רק עם מעט מים לאחר ששפכתי ממנה את מי הנטילה ? 6 ושאלה אחרונה חביבה :-) הבנתי באחת ההרצאות של יצחק פנגר שבמידה ומטפטפים מים בעת הנטילה ולא לתוך הכיור או במקרה הזה לקערה ליד המיטה, צריך לשפוך מעט מים ולנקותם מפאת טומאתם, מה קורה במקרה שלי, שמטפטפים לי מים על גבי השטיח ? אני מודה לכם מקרב הלב, תזכו להמשיך ולעשות את עבודת הקודש שלכם עוד שנים רבות שתחתמו לשנה טובה מיכל

תשובה

שלום וברכה

טוב מאוד את עושה שקיבלת על עצמך להדר בדבר זה לכבוד השנה החדשה, ההקפדה על טהרה, מועילה מאוד.

1. זה הידור נחוץ מאוד.

לפי הזוהר הדבר הוא חובה.

ראוי מאוד להקפיד על כך,והדבר מסייע מאוד לעבוד את ה´ כל היום כולו.

2. מותר ליטול ידים יחפה.

3. יש לשפכם בהקדם אולם אם את רוצה להתפנות קודם לכן אין בכך בעייה.

4. מצויין.

5. אין צורך לשטוף את הקערה כלל.

6. אין לדרוך על המקום הרטוב עד שהוא מתייבש.

עלי והצליחי וכתיבה וחתימה טובה - בנימין שמואלי