חברה והשקפה

אברהם ושרה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד ערב טוב, רציתי לשאול לגבי אברהם ושרה שרשום כי הם גיירו אנשים (אברהם את הגברים ושרה את הנשים) אז מה קרה לגבי אותם גרים? כלומר למה יצחק לא התחתן עם אחת מבנות אותם גרים?כלומר עמ´י נוצר משושלת של אברהם-יצחק- יעקב ובניו והכך הם התרבו, אז לאן אותם גרים שאברהם ושרה גיירו נעלמו? תודה רבה! והמון המון יישר כוח! עלו והצליחו!

תשובה

שלום וברכה

הכוונה שאברהם ושרה גיירו את הגויים בזמנם היא, שאברהם ושרה החדירו את האמונה בא-ל אחד לכל הגויים אשר הסכיתו ושמעו לדבריהם.

לא היה כאן גירות להיות לעם אחד מאחר ועדיין לא ניתנה תורה ולא הגיע עדיין זמן לכך.

בניהם אחריהם של הגרים ככל הנראה לא כולם המשיכו להאמין בא-ל אחד.

מבואר בספרי המקובלים שכל נשמות אלו הם הנשמות שהתגלגלו לאחר מכן בנשמות בני ישראל והם הם אלו שהיו בני אברהם יצחק ויעקב.

בברכה - בנימין שמואלי