שו"ת ספירת העומר

האם מותר לקנות משקפיים חדשים בספירת העומר?

  • כ"ד ניסן התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, האם מותר לקנות משקפי ראייה חדשים בזמן ספירת העומר על פי מנהג הספרדים? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין מותר לקנות משקפיים בספירת העומר, ומכל מקום אם יש לו משקפיים תקינים - טוב לחוש ממידת חסידות שלא לקנות, כיוון שעל משקפיים שגורמים שמחה יש לברך שהחיינו. וכשיש צורך, יש הידור ללובשם לראשונה בשבת, ויברך עליהם שהחיינו.

מקורות: הנה על משקפיים חדשים שגורמים שמחה יש לברך שהחיינו - וכאשר הובא בספר אשרי האיש חלק א' (פרק לט סעיף כג) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל, משום דהוי כתכשיט. וכן דעת הגר"נ קרליץ שליט"א בספר חוט שני הלכות שבת חלק ג' (עמוד רכז). וכן פסק בשו"ת אבני ישפה חלק ה' (סימן מא ענף ט). וע"ע בספר תשובות אביגדר הלוי חלק א' (עמוד רמו) ובשו"ת מעשה נסים חלק א' (סימן קיט) ובשו"ת הראשון לציון חלק ב' (חלק אורח חיים סימן כח אות א ד"ה אשר) ובשו"ת ודרשת וחקרת חלק ה' (חלק אורח חיים סימן כה, וחלק חושן משפט סימן כה). ויעויין בספר חזון עובדיה יום טוב (עמודים רנט-רסא) שטוב לחוש ממידת חסידות שלא לחדש בגדים שמברכים עליהם שהחיינו בימי העומר. וכשיש צורך, יש להדר ללובשו בשבת, ואז יברך עליו שהחיינו.

בברכה,

הלל מאירס