האם מותר ללכת לקולנוע?

  • כ"ד ניסן התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שתי שאלות 1רציתי לדעת האם מותר ללכת לסינמה סיטי(_בית קולנוע)ולראות סרטים של ילדים או לא סוטים בזמן שכל המשפחה שלי הולכת לשם ואם לא למה (לפרט בבקשה....) 2 השאלה השניה שלי היא האם מותר לי לשמוע שירים גם אם ממש קשה לי וזה מכניס אותי לדיכאון

תשובה

שלום וברכה

1. ההליכה לקולנוע היא בגדר הליכה למקום מושב ליצים וכבר אמרו חז"ל שכל שמי שלא ישוב במושב ליצים יזכה להיות בסעודת המשיח לעתיד לבוא. אם יש לך צער רב ועגמת נפש מזה שאת נשארת לבד ואינך יכולה להתגבר על כך, תוכלי להקל וללכת כאשר באמת מדובר בצנעים צנועים ופשוטים.

2. מותר לך להקל לשמוע מוזיקה שקטה באוזניות רק בצינעא.