´בשר ראש´ בראש השנה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי לדעת את העניין ההלכתי לגבי בשר ראש בראש השנה. הבנתי שצריך לכתכילה לשים ראש של כבש ואם לא אז ראש של עז, אך מצד שני, שמעתי שראש של בקר זה בסדר. השאלה היא כזו - ההלכה, מה היא מתירה?, אני יודע שאם אין כבש ואם אין עז אפשר לשים גם ראש של תרנוגלת ואם גם את זה אין אז צריך לשים ראש של דג שהעיקר הוא להיות לראש ולא לזנב. השאלה היא, שוב, איך עניין הבקר קשור לראש השנה? ממה שהבנתי מהרב אריק נווה, כבש זה מלשון כיבוש, ועז זה מלשון עזות, ועל כן - את הגבורות ממתיקים בראש השנה. וכנראה שזו גם הסיבה שלא שמים דברים חמוצים/ חריפים/ מלוחים וכו". אבל בקר??? :) מחילה שאני שואל בצורה כזו, פשוט אמא שלי מאוד עוזרת לי בתהליך התשובה והיא קנתה בקר, ולא ידעתי את העניין ההלכתי כשהיא קנתה את הבקר/ או שלא זכרתי ולא אמרתי או שלא ידעתי, כבר לא זוכר מה היה כשקנינו את הבקר. בכל מקרה, אשמח לתשובה, פשוט אני ואמא שלי במחלוקת לשם שמיים, ישתבח שמו :) תודה ויום נפלא שיהיה לכולם. עמיאל גל.

תשובה

שלום וברכה

כל ראש הוא טוב, ויש עדיפות לראש כבש כדי להזכיר את עקידת יצחק.

בוודאי שאין לעורר מחלוקת על עניין הכבש.

בברכה - בנימין שמואלי