אמונה

כיבוד הורים וראש השנה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב המשפחה שלי עושה את חג ראש השנה בבית. ואני לא יודעת מה לעשות. כי מצד אחד יותר נוח לי וקל לי ללכת להתארח וככה אני גם רגועה שהכל ילך כשורה. מצד שני אמא שלי רוצה שניהיה כולנו איתה. גם אני מעדיפה להיות עם המשפחה שלי וזה קשה לי לא להיות איתם. אבל זה ממש לא נוח שכולם אוכלים אוכל ואתה צריך לאכול מה שאתה מכין לעצמך. וגם בפסח היה בעיה עם קיראת ההגדה שהם לא קראו נכון ואני מפחדת שלא כל הדברים יהיו כמו שצריך. ואני לא יודעת מה לעשות.

תשובה

שלום וברכה

בראש השנה אין שום דין מיוחד לקריאה בבית או לאכילה מיוחדת וכל הסימנים שנהגו לאכול אינם חובה ולכן אין כל סיבה לחשוש שמא תעשי שלא כהוגן.

בבית הכנסת תתפללי כרגיל כרצונך ובבית אמנם יהיה לך פחות נעים שאת אוכלת ממאכלייך המיוחידם ושמירת השבת והחג כראוי, אולם זכות גדולה היא לך ביום הדין להתאמץ למען כבוד אימך, ולא כדאי לוותר על מצוה יקרה כזו בראש השנה.

זכות זו בוודאי תעמוד לך לזכות לשנה טובה ולכתיבה וחתימה טובה ולהצלחה בכל עניינייך ולהיכתב בספרן של צדייקם גמורים.

בהערכה רבה - בנימין שמואלי