חברה והשקפה

האדם הראשון

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ראיתי באחת מההרצאות של הרב זמיר כהן שהאדם והאישה נוצרו באותו זמן אך הם היו מחוברים, מה שמבטל את סיפור האגדה על כך שה" הפיל תרדמה על האדם וברא מאחת מצלעותיו את האישה. ובכן, יש את קומץ המידע הזה (שאני לא יודעת מאין הוא נלקח) שאומר ככה: אל תגרום לאישה לבכות-כי אלוהים סופר את דמעותיה.אישה נוצרה מצלע גבר ולא מרגליו-פן ידרוך עליה ..לא מראשו -שמא תהיה מעליו!!!אלא מצידו כדי להיות שווה לו !!!להיות תחת זרועו כדי להיות מוגנת!!!קרוב ללילבו כדי שתהיה נאהבת. איך ניתן לפתור את הקושי?

תשובה

שלום וברכה

עניין הצלע מבואר בתורה בספר בראשית פרק ב´
(כא) וַיַּפֵּל יְדֹוָד אֱלֹהִים תַּרְדֵּמָה עַל הָאָדָם וַיִּישָׁן וַיִּקַּח אַחַת מִצַּלְעֹתָיו וַיִּסְגֹּר בָּשָׂר תַּחְתֶּנָּה:
(כב) וַיִּבֶן יְדֹוָד אֱלֹהִים אֶת הַצֵּלָע אֲשֶׁר לָקַח מִן הָאָדָם לְאִשָּׁה וַיְבִאֶהָ אֶל הָאָדָם:והשאלה היא רק מה פירוש המילה.

נחלקו בכך המפרשים התנאים אם הכוונה היא לצלע מלשון צד וזאת אומרת שהיא היתה צידו של אדם הראשון והיא היתה חלק ממנו או שהכוונה היא לצלע כפשוטו.

בברכה - בנימין שמואלי