שו"ת ספירת העומר

האם מותר לחגוג יום הולדת בספירת העומר (מי שגם ככה שומע מוזיק

  • י"ד ניסן התש"פ

שאלה

האם יש הקלות בעניין המוזיקה בימי ספירת העומר? ומי שלא נוהגת אי שמיעת מוזיקה בספירת העומר האם מותר לה לחגוג יום הולדת? האם מותר לעשות מסיבת הודיה בספירת העומר? ומהו הזמן האידיאלי לחגיגת מסיבה הודיה מרגע היציאה מהניתוח (בהתחשב בכך שזמן ההתאוששות הוא ארוך מ 40 יום ומגיע לבערך 3 חודשים ויותר)

תשובה

שלום וברכה

אין קולות לשמוע מוזיקה, אם את רתוקה למיטתך ואת צריכה את המוזיקה לבריאות שלך תוכלי להקל לשמוע קצת מוזיקה שקטה,

עריכת מסיבת יום הולדת עם מוזיקה היא איסור נוסף וחמור עוד יותר וחלילה להקל גם בזה.

מסיבת הודיה יש לעשות לאחר לג' בעומר ורק כאשר מבריאים לחלוטין. ההודיה הכי גדולה לבורא עולם היא הקפדה יתירה על שמירת המצוות אם בצניעות אם בהקפדה על ההלכות בכל דבר ועניין.

אשמח לסייע לך עוד,

בברכת בריאות איתנה,