כתיבת השם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. אם תראי לי מקום אחד בתורת יהוה שבו כתוב כי אסור לכתוב את שם יהוה אני אמחק כל מקום שבו כתבתי את שם יהוה בכל מקום שכתבתי, אם באתר מקושרים, ואם גכל מקום שבו אני מפרסם את כתביי, אנא השכילני. ממתין לתגובתך. אפרים העברי ^ | ´ לא תישא את שם ה" לשווא ´ - הפסוק הזה מתכוון גם לכתיבה או רק לאמירה בפה ? אשמח אם תוכל לכוון אותי מה לענות בדיוק לאותו אדם .. תודה על העזרה , והמשך יום טוב !

תשובה

שלו´ וברכה

האיסור למחוק את שם ה´, חמור בהרבה מכתיבתו, כל איסור הכתיבה הינו בגין החשש שהשם הקדוש יבוא לידי בזיון ומחיקה.

איסור המחיקה נלמד מהכתוב בספר דברים פרק יב פסוג ג-ד:

"וּפְסִילֵי אֱלֹהֵיהֶם תְּגַדֵּעוּן וְאִבַּדְתֶּם אֶת שְׁמָם מִן הַמָּקוֹם הַהוּא: לֹא תַעֲשׂוּן כֵּן לַה´ אֱלֹקיכם".

וכך כתוב בספר ההלכה הנצחי של העם היהודי, השולחן ערוך:

יורה דעה סימן רעו סעיף יג

"כלי שהיה כתוב עליו שם, קוצץ מקום השם, וגונזו. ואסור לכתוב שם לכתחלה שלא בספר, שיוכל לבא לידי בזיון, ולכן נזהרין שלא לכתוב שם באיגרת".

בהצלחה - מנשה ישראל