לשון הרע בחדשות ובעיתונים

  • כ"ג ניסן התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום וברכה רציתי לשאול לעניין קריאת עיתון - אני יודעת שאסור לקרוא עיתונים חילוניים אך לפעמים אני רואה את העמוד מאחורה למרות שאני נמנעת ויש שם חדשות על "מפורסמים " האם זה לשון הרע ? רציתי לשאול בנוסף האם שמיעת חדשות מותרת ? והאם היא נחשבת כלשון הרע ? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אין בזה איסור לשון הרע.

אשרייך שאת נזהרת מקריאת עיתונים שבאמת אינם מתאימים לבחורה יראת שמיים שף אם איסור לשון הרע אין ברוב המקרים הרי הם מלאים דברי נבלה.