חגים ומועדי השנה

מותר להירשם ללימודים בספירת העומר?

  • כ"ג ניסן התשע"ו

שאלה

1. האם אין בעיה להירשם ללימודים בספירת העומר?

2. מתי מתחילים לחזור להגיד וידוי ותחנון?

3. קשירה בשבת אמרו לי שאסור אם זה קשר על קשר. זה נכון?

4. בפסח האם זה היה בסדר לאכול מכלים חד פעמי שלא רשום עליהם כשרים לפסח?

תודות!!!!

תשובה

שלום רב,

1. מותר.

2. אחרי ראש חודש אייר.

3. מנהג הספרדים להתיר לקשור שני קשרים זה על זה בשבת, כל שאינו עושה כן לקיימא, אלא להתירו בתוך שבעה ימים. והמחמיר תבוא עליו ברכה. ובמקום צורך אין להחמיר (חזון עובדיה שבת חלק ה' עמוד סב).

4. כלים חד פעמיים שעשויים מפלסטיק אינם צריכים כשרות לפסח. ואם הם עשויים מנייר או קרטון - אמנם מעיקר הדין אינם צריכים כשרות לפסח, אך אם אפשר להשיג בקלות עם כשרות לפסח - רצוי לעשות כן.

בברכה,

הלל מאירס