נשים

איך אפשר לתקן...

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום כבוד הרב, אני כבר 5 שנים בתשובה, נשואה+2 , ויש דבר שלא עוזב אותי ומייסר אותי בכל פעם שאני נזכרת בזה, שפעם לא שמרתי נגיעה עם בני הזוג שהיו לי ולצערי הרב גם הייתי שותפה להוצאת זרע לבטלה. היום כשאני יודעת כמה הדבר הזה חמור, אני מזדעזעת איך יכולתי להגיע למצבים כאלה,למרות שהרגשתי וידעתי גם אז שמה שאני עושה לא טוב... איך אוכל לתקן? כמובן שמאז החתונה (את בעלי הכרתי לאחר שהתחלתי להתחזק)אני שומרת טהרת המשפחה והנושא קרוב מאוד לליבי וגם משתדלת לעודד נשים אחרות ללכת בדרך הקדושה והטהרה, אבל עדיין, כואב לי מאוד, אני מרגישה עדיין כל כך רחוקה מהתיקון של החטא הזה, וזה חוזר אליי כל פעם מחדש. מה עליי לעשות? האם יש משהו שאשה יכולה לעשות כדי לתקן את העברה הזו כפי שלגברים יש (לפי תורת רבי נחמן מברסלב על הגברים לטבול ולקרוא תיקון הכללי וכו"), יש משהו גם עבורנו הנשים? אשמח לתשובה בקרוב, וסליחה מראש על אורך השאלה. תודה.

תשובה

שלום וברכה

הקב"ה נתן לגברים ונשים כאחד את דרך התשובה שבכך ממרקים כל חטא וכל עוון.

התשובה היא חרטה על העבר, קבלה להבא, ווידוי, לאחר שעשית שלושה אלו עוונך מכופר לגמרי.

ישנם דברים שכתבו הספרים לתיקון, אחד מהם הוא סיוע ליהודים אחרים לשוב בתשובה, וכן עשיית חסד בגופך, בכך את מתכפרת על כל חטא וכל עוון.

בהצלחה - בנימין שמואלי