כשרות*&

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אם כלי חלבי נגע במשהו בשרי וכן להפך,מה דין הכלי? בלשון הרע,האם מותר להגיד דבר ידוע שאפליו המספר היה אומר אך לא בטוח שרוצה שיתפרסם?כאליו משהו ידוע אבל לא כ´כ טוב..? האם מותר לבת לעשן?

תשובה

שלום וברכה

אם לא מדובר במשהו רותח יש לשטוף את הכלי במים קרים והכלי מותר בשימוש.

דבר שידוע לכול, אין איסור מעיקר הדין לספרו אם אין כוונה לפרסם יותר את הדבר, ואין כוונה לבזות את האדם.

בברכה - בנימין שמאולי