חברה והשקפה

גיהנום

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה היהדות מדברת על גן עדן וגיהנום. בגיהנום מתוארים דברים מזעזעים שקשה להגות אותם אפילו ולחשוב עליהם, אני יודעת שעדיף לא להתעסק בזה אך יש לי קושי להבין- איך אל שכולו טוב מלא רחמים וחסד שנותן ללא גבולות יכול להמציא עינויים מזעזעים כאלה לבניו? אני מבינה שיש את מידת הדין של הקדושברוך הוא אבל קשה לי להבין איך זה יכול להיות שאבא שאוהב את בניו יעביר אותם ייסורים מטורפים והזויים כאלה? האם מותר לי להאמין שאין גיהנום או שהייסורים המתוארים הם רק לשם הפחדה או שזה כפירה? אני מקוה שהצלחת לרדת לסוף דעתי ומודה לך מראש על התשובה.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

הכלל שאמרו רבותינו הוא: כל המרחם על הבריות - מרחמים עליו מן השמיים, וכן להיפך.
לא פלא שהיטלר וחבריו, ימח שמם וזכרם, סובלים ומתייסרים בגיהנום, מפני שהאכזר זוכה ונענש באכזריות, כי מגיע לו, הכול לפי מעשיו בעולם הזה.

הצלחה וברכה;

יעקב משה