תורה ומדע

מי העם הכי עתיק?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מי העם הכי עתיק? האם העם סיני היה לפני אברהם אבינו? (הרי בדור הפלגה נחלקו ל 70 אומות או שפות) אני צריך לדעת כדי לענות לאחרים.

תשובה

שלום וברכה

שאלה טובה;

העם הכי עתיק הוא עם ישראל.

גם בהודו היו ההודים, ובכוש כושים, ובאמריקה האינדיאנים מזמן, רק שהם לא עם, אלא אנשים סתם פרימיטיביים.

מושג העם מוגדר כקבוצת אנשים מתקדמים ומפותחים מבחינה הארגונית והתרבותית, דוגמת העמים בימי הביניים באירופה, ורומי או יוון העתיקה, וכן מצרים, אשור, בבל, מדי וכו', והראשון הוא ישראל.

ברכה והצלחה;

יעקב משה