מה המיוחד בראש השנה שחל בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ראש השנה, כידוע, הוא יום הדין, בו אנו נידונים לפני בורא עולם על מעשינו בשנה שחלפה. מה הסגולה המיוחדת בשנה שבה ראש השנה חל בשבת? הרי השבת היא מקודשת, האם אנו ´נשפטים´ לקולא? האם יש שינוי בכלל באופן המשפט? האם בכלל יש קשר בין שבת לראש השנה? האם זה כמו בכל שנה? לא רק בעניין תקיעת שופר או אי תקיעת שופר בשבת, אלא המשקל הסגולי, הרוחני העליון יותר של ראש השנה שחל בשבת. בברכת שנה טובה.

תשובה

שלום וברכה

בראש השנה שחל להיות בשבת יש כמה מעלות לטובה.

א. עצם השבת מועילה למיתוק הדין כמו תקיעת שופר.

ב. הרה"ק רבי לוי יצחק מברדיטשוב היה אומר שמעלה מיוחדת ישנה בראש השנה שחל בשבת כי בורא עולם שומר את התורה, ולפי הדין בשבת אסור לכתוב. אלא שאם מדובר בגזר דין טוב הרי מותר לכתוב משום פיקוח נפש, אולם גזירות רעות אסור לכתוב...

בברכה - בנימין שמואלי