מזוזות בבית חדש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אני עוברת דירה בע´ה ביום חמישי השבוע. רציתי לדעת האם אני יכולה לקחת את המזוזות מביתי הקודם לביתי החדש בבית שאני עוברת אליו גרו בו והוא לא חדש מקבלן, שאלה נוספת האם אני צריכה לעשות חנוכת בית ממש בכניסה או שאפשר לחכות עם זה תודה אורלי

תשובה

שלום וברכה

בהלכה מבואר שאסור להוריד את המזווזת מהבית שעוזבים, אולם מותר לקחת את דמיהם מהבאים לגור שם.

אם אינם רוצים לשלם מותר להוריד את המזוזות, כמו כן מותר להוריד את המזוזות ולהשים מזוזה פשוטה יותר.

עדיף להקדים את חנוכת הבית מוקדם ככל האפשר.

בברכה - בנימין שמואלי